Skip to main content

3D-SCANNING ELLER MANUELLE MÅLINGER AF KORROSION?

En sammenligning af målemetodernes effektivitet på store og buede overflader

Dybdemålerens udfordringer ved store komponenter med korrosion

Dybdemåleren er den fortrukne metode til at evaluere korrosion på store komponenter, og den benyttes i de fleste industrier. Denne teknik har dog betydelige begrænsninger. Operatører der bruger dybdemåleren, kan have svært ved at måle uregelmæssigheder, med kompleks geometri præcist.

Værktøjet er typisk designet til relativt enkle, cylindriske gruber og giver måske ikke nøjagtige målinger af mere indviklede korrosionsmønstre. Derudover afhænger målingernes pålidelighed af operatørens færdigheder og erfaring. Brugen af dybdemåleren kræver en del erfaring, og variationerne i målingerne blandt forskellige operatører kan føre til uoverensstemmelser i målingerne. Endelig er dybdemåleren effektiv til lokaliserede målinger, men de er måske ikke egnede til at vurdere den samlede korrosion på store overflader. På en stor konstruktion kan det faktisk være udfordrende og tidskrævende for operatørerne at undersøge alle overflader og rapportere alle indikationer ved hjælp af dybdemåleren.

Zoom på et område med alvorlig korrosion og grubetæring, som normalt er meget udfordrende at inspicere, og hvor ejerne har svært ved at stole på resultaterne.

Udfordringer med 3D-scannere med lang rækkevidde til store og korroderede strukturer

3D-scannere med lang rækkevidde bliver mere og mere populære i takt med indførelsen af Industri 4.0 og den udbredte brug af digitale sammenligninger. Deres anvendelse er steget i løbet af det seneste årti i forskellige industrielle applikationer, herunder digitalisering af fabrikker og kritiske infrastrukturer. Disse scannere bruges nogle gange til at vurdere mekaniske skader, såsom buler i lagertanke eller andre store aktiver.

Men de bruges typisk ikke til korrosionsvurdering på grund af deres begrænsede opløsning. Denne mangel på præcision gør det udfordrende at opdage mindre uregelmæssigheder eller mild korrosion, da langdistance-scannere måske ikke fanger fine detaljer med tilstrækkelig opløsning.

NDT-tekniker holder en 3D-scanner af metrologisk kvalitet og inspicerer korrosionen på en korroderet ventil.

Hvorfor er 3D-scannere af metrologisk kvalitet et godt alternativ til disse løsninger?

For ti år siden revolutionerede Creaform rørledningsindustrien ved at introducere 3D-scanningsteknologi. I dag skal enhver specialiseret servicevirksomhed inden for inspektion af rørledninger have Creaforms 3D-scannerløsning til inspektion af rørledninger, for at sikre sig en servicekontrakt.

Sammenlignet med traditionelle teknikker er fordelene ved 3D-scanning til korrosionsinspektion betydelige. 3D-scannere af metrologisk kvalitet er ikke kun hurtigere og mere præcise, men de eliminerer også fejl i optagelsen og rapporteringen. Med 3D-scanningsteknologi er det nu muligt at generere rapporter på stedet, hvilket hjælper med at træffe den rigtige vedligeholdelsesbeslutning så hurtigt som muligt med de mest nøjagtige data.

Desuden skaber denne type gennemgang, en digital klon af det undersøgte emne, hvilket gør det muligt at gå tilbage til inspektionen på et senere tidspunkt, og endda spore udviklingen af skader over tid, med den højeste grad af præcision.

Ny 3D-scanner designet til store emner

Creaform, der løbende anerkendes som den førende leverandør af 3D-skadevurderingsløsninger i rørledningsindustrien, er stolte af at kunne annoncere lanceringen af en ny metrologisk 3D-scanner til store dele. HandySCAN 3D|MAX-serien, kombineret med VXintegrity-software, vil ændre processen med at udføre skadesvurderinger på store dele.

Med den nye 3D-scanner tager det nu kun en brøkdel af den forventede inspektionstid at vurdere mekaniske skader på store aktiver, f.eks. dem med API 650, API 570 og API 510.

MAX-serien kan digitalisere hele strukturer med en præcision på 0,075 mm, hvilket sikrer, at det maksimale tykkelsestab opfanges. Når overfladen er digitaliseret, analyserer specialiseret software mekaniske skader, såsom korrosion eller buler, uden behov for CAD. Dimensionerne på alle beskadigede områder eksporteres og dokumenteres derefter automatisk.

Hvis der er brug for en mere præcis korrosionshastighed til den næste inspektion, er det desuden muligt at sammenligne to beskadigede områder meget præcist og observere eventuelle ændringer i forhold til den forrige inspektion.

NDT-tekniker inspicerer korrosion under isolering i bunden af et reservoir med HandySCAN MAX.

Det rigtige udstyr til bedre beslutninger baseret på nøjagtige data

Evaluering af korrosion på store overflader kan være tidskrævende og fejlbehæftet, og rapportering af disse store områder kan blive rodet og unøjagtig. Derfor kan servicevirksomheder have gavn af bedre udstyr til at imødegå disse udfordringer. Den nye HandySCAN 3D|MAX-serie gør det lettere at kommunikere indikationerne, samtidig med at den sikrer 100% inspektionsdækning og eliminerer menneskelige fejl i dataene. Som et resultat kan servicevirksomheder øge deres produktivitet ved at træffe bedre beslutninger baseret på nøjagtige data, som de nu kan stole fuldt ud på.

Det oprindelige blogindlæg er skrevet af Creaform og kan findes her

Dato
9. februar 2024
Del opslag