Skip to main content

3D-scannere: Hvilken er den bedste?

Du har fået til opgave at købe en 3D-scanner. Og så melder spørgsmålet sig, hvilken er egentlig den bedste 3D-scanner? Jo, nok ved du, hvad 3D-scanning er, men du ved slet ikke nok til at tage en beslutning om, hvilken scanner I faktisk skal og bør investere i. Men bare rolig, vi vil her i blogindlægget hjælpe og guide dig.

Vi vil bl.a. komme omkring følgende spørgsmål.

  • Hvordan fungerer 3D-scannere?
  • Hvilke typer 3D håndholdte scannere findes der?
  • Hvad skal du overveje og være opmærksom på, når du køber en 3D-scanner?
  • Hvordan vælger du den bedste håndholdte 3D-scanner til dine behov og branche?
  • Hvor meget skal jeg betale for en 3D-scanner?

Efter at have læst dette blogindlæg, vil du være i stand til at vælge den bedste 3D-scanner til dig baseret på dine behov og dit budget. Du vil endda kunne hjælpe og vejlede dine kollegaer med deres købsbeslutninger.

Håndholdte 3D-scannere: Grundlæggende teknologi

Hvordan fungerer forskellige 3D-scanningsteknologier?

3D-scannere er afhængige af forskellige 3D-scanningsteknologier til at kunne indsamle 3D-data. Disse data er nødvendige for at opbygge 3D-modeller. De forskellige scanningsteknologier kan klassificeres i følgende kategorier:

Trianguleringsbaseret 3D-laserscanner

Som navnet antyder, involverer denne teknik tre elementer (lasersenderen, laserreflektionen og kameraet), der er placeret i en trekantet form. Trianguleringsbaserede 3D-laserscannere projicerer laserlinjer, der reflekteres på det objekt, som måles. Et kamera registrerer derefter laserreflektionerne for at vurdere objektets form, geometri og tekstur.

Lasersender, laserreflektion på objektet og kamera placeret i en trekantet form.

Lasertriangulering giver mulighed for måling af fysiske genstande og miljøer. Afhængigt af objektets eller miljøets form, geometri eller tekstur vil laseren ramme forskellige steder på overfladen. Som et resultat vil vinklen og positionen af ​​den reflekterede laserstråle være forskellig i kameraets synsfelt. Baseret på positionen af ​​den reflekterede plet på sensoren og afstanden fra laserkilden til sensoren, kan afstanden til objektet beregnes.

Håndholdte laser-3D-scannere skaber 3D-modeller gennem triangulering, selvom enheden er i bevægelse. Dette opnås ved at bestemme scannerens position ved hjælp af referencefunktioner. Her vil man typisk sætte nogle klæbende og reflekterende targets på overfladen og så scanne dem og objektet.

Der er flere grunde til at foretrække trianguleringsbaserede 3D-laserscannere. Disse scannere er bærbare, mens de stadig giver fremragende nøjagtighed. Derfor kan de bruges i produktionsmiljøer, hvor der er vibrationer og ustabilitet, uden at det påvirker resultaternes nøjagtighed. Deres pris er dog proportional med dit ønskede niveau af nøjagtighed.

3D-scanner med struktureret lys

3D-scannere med struktureret lys bruger trianguleringsteknikken beskrevet ovenfor, men er afhængige af struktureret lys i stedet for lasere. Denne type 3D-scanner projicerer en række lysstråler på overfladen af ​​et objekt. Derefter måler et kamera deformationen af ​​det projicerede mønster og beregner afstanden fra 3D-scanneren til objektets overflade for hvert punkt i synsfeltet. Den strukturerede lyskilde, der bruges til 3D-scanning, kan være hvid eller blå.

Til højre ses en Go!SCAN Spark og til venstre ses en HandySCAN BLACK fra Creaform.

Hovedårsagen til at vælge en struktureret lys 3D-scanner frem for en laser 3D-scanner er hastighed. I stedet for at scanne enkelte punkter samtidigt, scanner struktureret lys-teknologi hele synsfeltet på en brøkdel af et sekund. Det betyder, at store områder kan scannes eksponentielt hurtigere. De fleste strukturerede lys-lysteknologier er også øjensikre. Imidlertid er 3D-scannere med struktureret lys mere følsomme over for lysforhold og reflekterende overflader, hvilket gør dem vanskelige at bruge udendørs i sollys.

Dybderegistrerende kamera

Dybdefølende kameraer bruges i autonome køretøjer såsom robotter, traktorer og gaffeltrucks for at hjælpe dem med at bevæge sig rundt uden behov for manuel navigation. Disse enheder bruger en lyskilde (laser eller LED) til at projicere lysmønstre i det nærliggende miljø. Baseret på de opnåede forvrængninger beregner sensoren afstanden til de forskellige forhindringer, hvilket gør det muligt for køretøjet at undgå dem. Gennem denne proces kan enheden eller udstyret integreret med det dybdefølende kamera træffe intelligente beslutninger i realtid, mens de bevæger sig autonomt.

De vigtigste fordele ved dybdefølende kameraer er deres enkelhed og overkommelighed. Målenøjagtigheden og detaljeringsgraden kan dog påvirkes af afstanden fra de målte objekter. Dybderegistrerende kameraer formår stadig at registrere objekters tilstedeværelse, men deres nøjagtighedsniveauer forhindrer dem i at være præcise måleinstrumenter.

Fotogrammetri

Fotogrammetri bruger fotografiske billeder til at få 3D-information om fysiske objekter eller deres omgivelser. Det involverer overlappende billeder af store objekter, bygninger eller steder. Herefter bliver de ved hjælp af matematiske modeller konverteret til 3D-modeller eller et 3D-billede. Fotogrammetri kan også bruges som et realistisk værktøj til oprettelse af 3D-aktiver.

Den største fordel ved fotogrammetri er, at der ikke er nogen størrelsesgrænse for objekter, der kan måles. Men da fotogrammetri er afhængig af billeder, opstår der nogle begrænsninger, når objekter har samme ensartede farve. I de tilfælde indeholder de producerede modeller ofte huller, der påvirker målenøjagtigheden og detaljeringsgraden af ​​3D-modeller.

LiDAR teknologi

Lysdetektions- og rækkeviddeteknologi (LiDAR) måler variable afstande. Den sender en laser eller infrarødt lys mod et objekt, og herefter bedømmer den afstanden ud fra, hvor lang tid det tager for det reflekterede lys at vende tilbage til sensoren. Monteret på en drone kan den producere højopløselige kort og digitale 3D-billeder af jordens form, som almindeligvis bruges i landmåling, geografi, geologi eller skovbrug. Den bruges også til kontrol og navigation af autonome køretøjer, inklusiv Ingenuity, helikopteren, der fløj over Mars terræn.

LiDAR-teknologi, der bruges til kontrol og navigation af autonome køretøjer, der overvåger afstanden mellem køretøjer.

Selvom LiDAR-billeder er rekreationer snarere end fotos, tilbyder teknologien flere fordele i forhold til dybdefølende kameraer. Mens kameraer giver 2D-repræsentationer af miljøer, viser LiDAR 3D-billeder af verden, der er mere nøjagtige. Desuden kan LIDAR se objekter om natten, da den har sin egen indbyggede lyskilde. Derimod har kamerabaserede systemer brug for tilstrækkeligt lys for at fungere optimalt og bliver dermed mere upålidelige om natten.

Hvad er de forskellige typer håndholdte 3D-scannere?

Håndholdte 3D-scannere kan klassificeres i tre grupper efter deres brug. Selvfølgelig øges deres nøjagtighed og alsidighed med deres karakter, ligesom deres pris og pålidelighed.

Prisbillige 3D-scannere

Du kan sagtens få en god 3D-scanner uden at tømme din bankkonto. Producenter med et veletableret omdømme tilbyder i dag også mere prisbillige 3D-scannere, der egner sig til folk på begynderniveau. Disse har en attraktiv nøjagtighed og et tilstrækkeligt detaljeringsniveau, som evner sig til forskellige typer af brug, f.eks. til bevarelse af arv og virtuelle reproduktioner af beskadigede stykker, artefaktsamlinger og arkitektoniske modeller.

Deres attraktive priser er hovedårsagen til, at brugerne vælger denne gruppe. Ikke desto mindre er disse enheder kraftfulde 3D-måleinstrumenter, som bl.a. kan bruges i forbindelse med forskningsprojekter, skoleaktiviteter eller kreative bestræbelser.

På grund af deres enkelhed og brugervenlighed er disse overkommelige plug-and-play 3D-scannere et godt udgangspunkt for brugere, der tager deres første skridt ind i 3D-scanningsverdenen. Nybegyndere kan gå i gang uden behov for omfattende træning, opsætning eller forberedelse.

Tekniker, der scanner et stort bor med en prisvenlig plug-and-play 3D-scanner. Her anvendes en Peel 3.

Professionelle 3D-scannere

De bedste professionelle 3D-scannere er designet til at tilbyde effektivitet i produktudvikling og til reverse engineering-teams, der har brug for at måle komplekse dele og overflader hurtigt. Sådanne fagfolk har brug for hurtighed og enkelhed til at scanne ethvert objekt, uanset størrelse og geometri. Fremragende billedopløsning er desuden også vigtig for, at de kan opnå tekstur og farve med et tilstrækkeligt detaljeringsniveau.

Med deres øjeblikkelige meshing og glidende integration til 3D-modellering og CAD-softwares, er professionelle 3D-scannere de mest effektive 3D-scannere, når det kommer til at fremskynde måle-arbejdsgange – lige fra opsætning til realtidsscanninger og klar-til-brug filer.

De professionelle scannere lander lige ned i de behov, som teknologi-udviklere, fagfolk og ejere af små virksomheder har. For scannerne hjælper med at udvikle bedre produkter, der passer til kundernes behov og forespørgsler. Og det giver alt sammen en konkurrencefordel, da det fremskynder time-to-market.

3D-scannere i metrologikvalitet

De bedste 3D-scannere i metrologikvalitet kan genkendes på deres imponerende scanningskvalitet og akkreditering til ISO-17025-standarden. Betegnelsen “metrologikvalitet” refererer specifikt til nøjagtigheden, opløsningen og målingens pålidelighed, som gør disse enheder til de mest betroede 3D-scannere på markedet.

De er udviklet til kvalitetskontrol- og kvalitetssikringmedarbejdere, der har brug for at generere meget nøjagtige 3D-målinger og højopløsningsresultater med den bedste scanningskvalitet – uanset måleopsætning og miljømæssige ustabiliteter.

Det betyder, at produktionsvirksomheder fremadrettet kan nøjes med at tildele alle de kritiske inspektioner af højtolerancefunktioner til koordinatmålemaskinen (CMM), og så bruge en håndholdt 3D-scanner af metrologikvalitet i de resterende inspektioner. For denne sikrer produktkvalitet, forbedrer diagnosticering af rapporterede kvalitetsproblemer og fremskynder inspektioner af første artikel (FAI), da den overholder strenge krav.

Tekniker der scanner en helikoptermotor med en 3D-scanner i metrologikvalitet. Her anvendes en HandySCAN Silver fra Creaform.

Vores 3D-scanner-købervejledning: Ting, du skal overveje og være opmærksom på, inden du køber en 3D-scanner

Hvilken del skal du scanne? Hvad er dit formål med at scanne det? Disse to svar vil guide din søgning. For scanning af landingsudstyr til kvalitetskontrol eller historiske artefakter til bevarelse af kulturarv har forskellige hensigter og kræver derfor ikke den samme 3D-scanner.

Hvor stort er det objekt, du skal scanne?

Har du brug for at scanne et helt fly, et komplet bilchassis eller komplicerede komponenter, der skal samles i en motor? Uanset om det er et par millimeter eller flere meter, er delstørrelsen det mest oplagte parameter at overveje, før du køber en 3D-scanner. For du har brug for en scanner, der kan klare den mængde, du skal fange. Men med en håndholdt 3D scanner kan du dog scanne det meste – både stort og småt. Det skyldes nemlig, at brugeren frit kan bevæge scanneren rundt om delen. Så på bare få minutter kan du måle selv store emner.

Og netop scannerens alsidighed, altså evnen til at måle en bred vifte af størrelser og overflader, er et andet aspekt, du bør overveje, før du vælger en 3D-scanner. For en håndholdt 3D-scanner, der kan indhente 3D-data af skinnende og meget detaljerede objekter i alle størrelser, er uden tvivl et aktiv i ethvert måleværktøj. Investeringen vil være rentabel, da scanneren kan bruges til flere formål.

Hvilken scanningsopløsning har du brug for?

Har du brug for et højt detaljeringsniveau (f.eks. til scanning af små indsprøjtningsplastdele eller bittesmå mekaniske gear)? Jo bedre meshopløsning, jo flere punkter er inkluderet i nettet, og jo tættere er de på hinanden. Dette skaber en glattere, mere detaljeret 3D-model. Scanningskvaliteten bliver automatisk højere, ligesom 3D-scannerens pris.

Da en højere meshopløsning betyder flere detaljer, vil dette resultere i større og mere komplekse filer. Det vil derfor kræve en avanceret pc i gamer-kvalitet for at køre 3D-scanningssoftwares og indlæse den enorme mængde af opfanget 3D-data.

Masker, der viser forskellen mellem gode og dårlige opløsninger.

Hvor hurtigt skal du scanne forskellige objekter?

Hvor meget tid har du til at indsamle og behandle dine 3D-data? Tid er penge, så kortere måletider er altid at foretrække.

Som tidligere nævnt måler 3D-scannere med struktureret lys flere punkter i sekundet, takket være deres lyse striber. Det betyder, at de fleste objekter kan scannes på få minutter. Derfor kan 3D-data hurtigt integreres i CAD- eller 3D-printsoftware.

Med øjeblikkelig meshing og integration i 3D-modelleringssoftware accelereres hele måle-arbejdsgangen. Det har en positiv indvirkning på tempoet i produktudviklingen og fører derfor til hurtigere time-to-market.

Hvordan vælger jeg den bedste 3D-scanner til mig?

Bedste bærbare 3D-scannere til forskellige industrier

Alle brancher kan drage fordel af 3D-scanningsteknologi. Takket være 3D-scannere kan virksomheder fra alle industrisektorer forbedre deres produktionsarbejdsgange, optimere deres produktudvikling ved at reducere antallet af iterationer og forbedre kvaliteten af ​​deres produkter.

Bedste 3D-scannere til fremstilling og tung industri

For at arbejde i fremstillings- og tungindustrien skal målesystemer opretholde barske miljøer, hvor svingninger og vibrationer er almindelige. De skal også overholde de krævede nøjagtighedsstandarder og være alsidige og funktionelle med en bred vifte af overflade-finishes, geometrier og størrelser.

Fordi dele og støbegods, der inspiceres, kan være store og svære at flytte, skal brugerne være i stand til at bære deres 3D-scanner ubesværet til produktionsanlægget, målestationen eller værkstedet. Desuden bør integrationen af ​​måleresultater i eksisterende arbejdsgange være problemfri med enkel og nem efterbehandling af data.

Kort sagt: de bedste 3D-scannere til fremstilling og tung industri er bærbare, nøjagtige og alsidige. De arbejder også i fuld synergi med integrerede 3D-softwareplatforme.

Bedste 3D-scannere til rumfartsindustrien

Et fly består af tusindvis af komponenter i forskellige størrelser og former, ofte med specialiserede finish og behandlinger. Kvaliteten af ​​hvert stykke skal kontrolleres på baggrund af stramme præstationskriterier og tolerancer.

For at gøre det skal industrien bruge certificerede måleinstrumenter med den højest mulige nøjagtighed. CMM’er er uden tvivl det mest nøjagtige måleudstyr, men tager tid at betjene og skal håndteres af uddannede og erfarne medarbejdere. På grund af stor efterspørgsel er CMM’er ofte overbelastede, og de skaber derfor flaskehalsproblemer, der medfører produktivitetsproblemer.

Dog har kvalitetsledere et større råderum, hvis de også har en 3D-scanner i metrologikvalitet. For så kan de fortsat inspicere kritiske dimensioner af funktioner med høj tolerance med en CMM, mens resterende inspektioner kan håndteres med en håndholdt 3D-scanner.

Så er du inden for rumfartsindustrien, skal du vælge en 3D-scanner, der er meget nøjagtig, ISO-certificeret og alsidig.

Tekniker der scanner det indre af et flyskrog med en 3D-scanner i metrologikvalitet. Her anvendes MetraSCAN fra Creaform.

Bedste 3D-scannere til bil- og transportindustrien

Mængden af køretøjer, der produceres af store bilproducenter – hver time, hver dag og hvert år – er forbløffende. Kvalitetskontrol- og kvalitetssikringsprocesserne skal derfor holde trit med denne produktionskapacitet. Alt sammen så udbyttet opretholdes, når prøverne inspiceres, og så ”nede-tiden” er begrænset, med problemer på linjen identificeret og løst hurtigt.

Desuden kan designprocessen også være udfordrende. For her skal ler og digitale modeller kombineres. For at gøre det har modelbyggerne brug for tid til at forfine deres designs. De skal derfor kunne skifte mellem CAD og ler hurtigt for løbende at kunne lave forbedringer.

Modelleringsteamet har desuden også brug for nøjagtige 3D-målinger med det fineste detaljeringsniveau. Det har de, da det hjælper dem med at forstå ler modellen samt til at træffe bedre beslutninger. Og her kommer 3D-scanningsteknologi ind i billedet.

Så er du inden for bil- og transportbranchen, skal du vælge en 3D-scanner, der kan give hurtige, højopløselige og præcise resultater.

Bedste 3D-scannere til olie- og gasindustrien og andre energiproduktionsindustrier

Olie- og gasindustrien skal være i stand til at analysere data og generere rapporter på stedet for at træffe hurtige reparationsbeslutninger, så forsinkelsen minimeres, og rørene hurtigt kan graves ned igen. Rørledningsejere bør også være i stand til at bevare data over tid og sammenligne udviklingen af ​​skader på rør og strukturer.

Menneskeuafhængige resultater under dataindsamling er også en forudsætning for at eliminere målevariationer og tvetydighed i resultatfortolkningen. Ved at fjerne menneskelige fejl fra ligningen er målingerne de samme uanset teknikerens færdigheder og erfaring.

NDT-tekniker, der scanner en buet geometri med en 3D-scanner i metrologikvalitet. Her anvendes en HandySCAN BLACK fra Creaform.

Derfor er de bedste 3D-scannere til olie- og gasindustrien dem, der giver rørledningsejere og NDT-servicevirksomheder ro i sindet ved at tilbyde nøjagtige data, pålidelige diagnoser og sporbare resultater.

Bedste 3D-scannere til den medicinske industri

Den medicinske industri – især når det drejer sig om ortotiske og protetiske tjenester – kræver indfangning af kropsdele med berøringsfrit udstyr for at skabe perfekte fysiske former og for at designe komfortable ortoser eller proteser.

Da læger ikke er 3D-scanningseksperter, har de brug for simple 3D-scannere og brugervenlig software, som de kan mestre hurtigt og uden omfattende træning. Derudover skulle 3D-scanneren være klar til brug på mindre end fem minutter i ethvert miljø, hvilket gør processen problemfri og problemfri for patienterne.

Derfor er de bedste 3D-scannere til den medicinske industri sikre, intuitive og hurtige at sætte op. De skal også være alsidige for at fange kroppens komplekse og organiske former.

Bedste 3D-scannere til videnskabs- og uddannelsesapplikationer

Uddannelsesprogrammer, der integrerer 3D-scanningsteknologi i ingeniørkurser, demonstrerer state-of-the-art teknikker og tilbyder eleverne den viden, de har brug for til at få deres drømmejob i branchen.

Lærere og forskere skal vise fremtidige ingeniører de grundlæggende principper for teknik baseret på industriens krav. For at gøre det skal de holde sig ajour med de nyeste teknologier og trends, såsom laser- og 3D-scannere med struktureret lys; dette vil også hjælpe med at fange elevens opmærksomhed og interesse.

Derfor er de bedste 3D-scannere til videnskab og uddannelsesapplikationer designet til områder med høj efterspørgsel i branchen, såsom kvalitetskontrol og reverse engineering. Plug-and-play-enheder og brugervenlig software er afgørende for, at eleverne kan lære 3D-scanning effektivt, og for at deres lærere hurtigt kan blive 3D-scanningseksperter.

Ting du skal overveje, når du vælger din 3D-scanningssoftware

Uanset hvilken branche du arbejder i, så overvej at vælge en integreret 3D-softwareplatform, der tilbyder et intuitivt, brugervenligt arbejdsmiljø. Det garanterer en optimal brugeroplevelse, problemfri integration med 3D-scannere og den korteste tid til brugbare 3D-data. Vælg desuden en softwarepakke med sofistikerede algoritmer, fordi de sikrer høj nøjagtighed og datakvalitet; dette gælder især for software til kvalitetskontrol.

Til sidst opfordrer du din udbyder til at fortsætte med at forbedre sin platform ved at udvikle nye muligheder og sende opdateringer for at gøre din oplevelse enklere, hurtigere og mere intuitiv.

Intuitivt, brugervenligt interface tilbydes i en integreret 3D-scanningssoftwareplatform.

Hvor meget skal du betale for din 3D-scanner?

Er du studerende og efter en brugervenlig 3D-scanner til en overkommelig pris? Eller ville en mellempris 3D-scanner være bedre egnet til at accelerere din produktudvikling og reducere udviklingsomkostningerne? Eller skal du vælge en 3D-scanner i metrologikvalitet på industrielt niveau med scanningskvalitet, nøjagtighed og målepålidelighed til at udføre kvalitetsinspektion? 3D-scannermarkedet har over tid tilpasset sig til at dække alle mulige behov og budgetter.

Bedste budget 3D-scannere (under 7.000,- kr.)

Som nævnt er der en direkte sammenhæng mellem prissætning og scanningskvalitet. For under 60.000,- kr. kan de optiske komponenter og kameraer i 3D-scanneren ikke generere det kvalitetsniveau, der kræves til industriel anvendelse som reverse engineering eller produktudvikling. Disse 3D-scannere kan dog være gode udgangspunkter for grundlæggende anvendelse som fritidsaktiviteter eller kreative bestræbelser, som ikke kræver høj nøjagtighed. Budget 3D-scannere hjælper dig med at blive mere komfortabel med dataindsamling og -behandling uden at tømme kontoen.

Bedste 3D-scanner-apps til iPhone

Du har måske ikke lagt mærke til det, men hvis du ejer en iPhone eller iPad Pro, er din enheds kameramodul integreret med LiDAR. Det betyder, at iPhone-apps som Polycam, RoomScan LiDAR eller Canvas: Pocket 3D Room Scanner kan scanne rum og objekter for at skabe 3D-repræsentationer af dit miljø. Hvilken fremragende måde at blive fortrolig med 3D-scanning uden ekstra omkostninger!

Bedste mellempris 3D-scannere (mellem 7.000-70.000,-)

I denne prisklasse er det muligt at finde 3D-scannere med det nøjagtighedsniveau, der kræves til anvendelse inden for bevaring af arv (f.eks. digitalisering af artefakter), i sundhedsvæsenet (f.eks. indfangning af kropsdele og fremstilling af skræddersyede orthotics og proteser) eller uddannelse (f.eks. viser eleverne det grundlæggende i 3D-scanning). Disse mellempris 3D-scannere kan også tilbyde en god introduktion til CAD- og 3D-print til objekter, der ikke kræver en særlig fin detaljegrad.

Ikke desto mindre bør enhver professionel med mere avancerede anvendelsesbehov relateret til for eksempel kvalitetskontrol, kvalitetssikring, produktudvikling og reverse engineering sigte efter industrielle 3D-scannere, som tilbyder den scanningskvalitet, der kræves for nøjagtigt gengive formen og kompleksiteten af ​​de scannede objekter.

Bedste industrielle og professionelle 3D-scannere (over 70.000 kr.)

I denne prisklasse kan industrier og fagfolk forvente den nøjagtighed, hastighed og alsidighed, der kræves for at validere delenes overensstemmelse og kvalitet, uanset størrelse, form, materiale, overfladefinish og kompleksitet. Disse industrielle og professionelle 3D-scannere koster mere, men de måler også flere data hurtigere og mere detaljeret, hvilket sparer kostbar tid ved inspektion eller produktudvikling.

Hvorfor er 3D-scannere i metrologigrad så dyre? Hvis du er nået så langt, stiller du sandsynligvis netop dette spørgsmål og spekulerer på, om du skal begynde at spare nu for at købe en top-of-the-line enhed. Først skal du identificere dine behov og anvendelse. En budget 3D-scanner kan være mere end nok til ikke-professionelle applikationer, såsom hjemme- eller skolebrug. Men hvis du leder efter den højeste scanningskvalitet, nøjagtighed, hastighed og alsidighed, skal du investere i en industriel og professionel 3D-scanner. Det er så enkelt som det. Disse 3D-scannere er udviklet til krævende behov som kvalitetskontrol, reverse engineering og produktudvikling.

Deres scanningskvalitet er en afgørende del af vigtige aktiviteter inden for forskning og udvikling (F&U). Producenter skal investere tid og ressourcer (både menneskelige og økonomiske) for at teste optiske komponenter og udvikle softwarealgoritmer. Kun industrielle og professionelle 3D-scannere kan levere den nøjagtighed, pålidelighed og strenghed, der kræves til industrielle anvendelse. Derfor er deres pris højere.

Ikke desto mindre er det værd at bemærke, at deres højere pris ikke kun dækker 3D-scanningsenheden. Det kommer også med løbende træning, softwareopgraderinger, reparations- og lånetjenester og lokal support på dit eget sprog. Derudover er de bygget til at holde en generation, hvilket måske ikke er tilfældet for budget-3D-scannere, der ofte forsvinder fra markedet efter kun få år, sammen med deres leverandører, som kan komme i økonomiske vanskeligheder.

Vær klog med din investering

Start med at sætte spørgsmålstegn ved dine behov. Husk, at kun seriøse R&D-programmer kan levere den nøjagtighed, pålidelighed og stringens, der kræves til industrielle applikationer. Derfor, hvis du leder efter en gennemprøvet og pålidelig 3D-scanner til at udføre professionelle opgaver, anbefaler vi kraftigt at investere i en professionel og industriel 3D-scanner.

Har du brug for at få noget scannet, men vil ikke købe en scanner. Så læs med her. For vi udfører også 3D-scanningsopgaver med vores scannere, der er absolut højeste kvalitet.

Det oprindelige blogindlæg er skrevet af Creaform og kan findes her.

Dato
3. juli 2023
Del opslag