Skip to main content

Reverse Engineering med Design X: Et komplet værktøj til både nye og erfarne brugere

I blogindlægget vil vi gøre dig klogere på, hvad Design X er for et værktøj, og hvordan det kan hjælpe i dit arbejde med reverse engineering. Vores teknikere har sat ord på deres oplevelser med programmet. Alt sammen for at give et indblik i, hvad Design X kan tilbyde dig, som enten er ny i programmet, eller dig som er vant til at bruge det. Derudover vil vi til sidst opsummere, hvilke fordele vores tekniker ser i Design X modsat andre lignende softwares.

To af vores teknikere, Daniel (til venstre) og Thomas (til højre.)

Design X – hvad er det helt præcist, og hvad er særligt?

Helt kort så er Design X en 3D-software skabt til reverse engineering. Og denne software adskiller sig fra andre softwares ved, at den helt særligt kombinerer historikbaseret CAD med behandling af 3D-scanningsdata. For dig betyder det, at du lave funktionsbaserede og redigerbare solid-modeller, som samtidigt taler sammen med din eksisterende CAD-software.

Få mere information om Design X lige her.

Design X set med nye øjne

Vores tekniker Daniel har været vant til at arbejde i SolidWorks og har først stiftet bekendtskab med Design X, da han startede hos i februar 2023. Og efter at have prøvet begge softwares i forbindelse med reverse engineerings-opgaver, er Daniel ikke i tvivl. Han fortæller:

”Design X det er bare vinderen, når man sidder og arbejder med 3D-scan. For programmet kan genkende overflader, og du kan derfor nemt bestemme, at det her, det er en cylinder, det er en skæringslinje og det er en runding.”

Det, mener Daniel, er en væsentlig forskel fra SolidWorks, hvor man hovedsageligt bygger modeller ud fra ingenting. Det betyder, at man i SolidWorks langt hen ad vejen er nødt til selv at skulle tegne og løbende tjekke op på mål.

Derfor er det også Daniels helt klare oplevelse, at hans reverse engineering-arbejde går langt hurtigere i Design X. Det, som kunne tage ham flere timer i SolidWorks, kan klares på langt kortere tid i Design X og endda med langt flere detaljer. Altså bliver reverse engineering-processen bare meget nemmere og mere effektiv med Design X, fortæller Daniel.

Så når han i fremtiden skal genskabe ikke målbare emner, er Design X helt klart hans foretrukne valg. Og det er endda på trods af, at han stadigvæk er ret ny i programmet. Men ifølge ham minder dets opbygning dog meget om bl.a. SolidWorks, så han er ret hurtigt blevet fortrolig med programmets og dets mange muligheder.

Design X set med erfarne øjne

Vores tekniker Thomas har efterhånden arbejdet med Design X i snart to års tid. Han er derfor ikke i tvivl om, at Design X er særdeles fordelsagtig til reverse engineering-opgaver sammenlignet med andre tegneprogrammer. Og han siger:

”Den største fordel det er det her med, at det kan genkende geometrier ud fra dit scan og lægge et colormap på det, du har tegnet i forhold til dit scan. Det er virkelig to nøglefunktioner. For i SolidWorks, Inventor og så videre der kan du også trække et scan ind, men du kan ikke gøre noget med scannet. Det ligger der bare som et spøgelse, kan man sige, som man kan tænde og slukke for.”

Selvom Thomas i dag er temmelig rutineret i Design X, så lærer han stadigvæk nye funktioner at kende. Funktioner, som ifølge ham, kun gør softwaren endnu bedre. Han har f.eks. opdaget, at man kan tegne i ”rotations-snit”. Det betyder, at den bl.a. kan lave snit og silhuetter, hvor den hvor den tager udgangspunkt i, at tingene har et omdrejningspunkt.

Udover at kunne udtrække geometrier og lægge colormaps, så er det også Thomas’ oplevelse, at man ved at bruge Design X kan spare tid og klik. Du slipper nemlig for at skulle bruge et program til at omdanne dine scanningsdata til en model, som du så kan arbejde videre på i et andet program. For Design X samler alle processerne.

Når man vælger at bruge Design X, kan man derfor ikke bruge virksomhedens eksisterende programmer til at tegne i. Det oplever Thomas dog ikke som et stort problem. For Design Xs opbygning minder om mange af de andre tegneprogrammers, så det er nemt at gå til. Og derudover evaluerer programmet hele tiden, om det man tegner, er kompatibelt med ens eksisterende programmer. Det gør, at man til sidst kan konvertere det.

Så fra den erfarne brugers perspektiv er Design X helt klart noget for dem, der gerne vil have Rolls Roycen inden for reverse engineering-programmer.

5 fordele ved Design X ifølge vores teknikere

  1. Modsat andre programmer kan Design X genkende geometrier og overflader.
  2. Det er muligt at lægge et colormap på det, du har tegnet i forhold til dit scan.
  3. Design X er ret intuitivt, hvis man allerede er kendt i programmer såsom SolidWorks og Inventor. Det skyldes, at disse programmer er opbygget på samme måde.
  4. I Design X slipper du for at bygge modeller op fra ingenting. Altså skal du ikke selv tegne og løbende tjekke op på mål. Det gør, at dit arbejde går hurtigere.
  5. Du sparer kliks ved at bruge Design X. Du slipper nemlig for at skulle bruge et program til at omdanne dine scanningsdata til en model, som du så kan arbejde videre på i et andet program.
Dato
11. oktober 2023
Del opslag