Skip to main content

Reverse Engineering: Udstyret der gjorde en verden til forskel hos Hidrostal

I over 60 år har Hidrostal fremstillet pumper af høj kvalitet med lav vedligeholdelse. Deres sortiment omfatter alt lige fra små, bærbare pumper til byggepladser og oversvømmede kældre, til ti tons spildevands- og tykstofpumper.

Hidrostal har brugt optiske målesystemer i mere end 15 år. Tidligere brugte de en 3D-scanner med struktureret lys og båndprojektion fra en velkendt producent til både kvalitetskontrol og reverse engineering af støbte dele fra 10 cm til 2.500 cm. Men på et tidspunkt gav dette konventionelle målesystem ikke længere det ønskede resultatniveau. Hos Hidrostal besluttede de sig derfor for at lede efter en ny enhed, der kunne overvinde svaghederne ved virksomhedens daværende system. Og til det nye system havde Hidrostal en række krav; det skulle være lettere at bruge, bedre til at fange svært tilgængelige områder og kræve mindre tid til scanningsprocessen. Derudover ønskede de også at kunne indfange de forarbejdede overflader på støbte dele uden at skulle bruge nogen scanningsspray.

Go!SCAN SPARK gjorde et særligt indtryk på medarbejderne hos Hidrostal. For efter en fysisk demonstration, hvor 3D-scanneren blev demonstreret på nogle af deres egne emner, kunne de godt se fordelene. Med Go!SCAN SPARK ville det være muligt for teamet at spare flere timer sammenlignet med den teknologi, de tidligere havde brugt. Og derudover ville denne nye 3D-scanner også være langt nemmere at bruge.

Anvendelsesområder

Nu bruger Hidrostal Go!SCAN 3D til bl.a. reverse engineering af oliekammerhuse ved hjælp af Geomagic Design X.

Og et andet anvendelsesområde er den faktiske sammenligning af trykte sandkerner ved hjælp af VXmodel.

Jörg Wessler, teknisk modellerer hos Hidrostal, forklarer: “Go!SCAN 3D har gjort meget mere end at erstatte den gamle scanner. Den tilbyder andre fordele, da den er nem at bruge og når ind til de dybe scanningsoverflader. Det, vi også virkelig godt kan lide, er, at scanneren kan betjenes intuitivt. Det betyder, at det var meget enkelt at komme i gang: Vi kunne implementere det, vi havde lært, med det samme og produktivt. 3D-scanneren opfyldte alle vores forventninger.”

Det oprindelige blogindlæg er skrevet af Creaform og kan findes her.

Dato
11. september 2023
Del opslag