Skip to main content

SFM forbedrer klientrapportering og kvalitet SAMTIDIGT med, at de generer en uventet indtægt

Det lettiske firma SFM, verdens største udbyder af transformertanke, har nu i 2 år brugt Creaforms 3D-scanner MetraSCAN og VX-elements-software til at levere højkvalitets 3D-målerapporter for sine produkter.​

SFM Latvija Ldt. producerer svejste stålkonstruktioner, hvor nøjagtighed er vigtig – men også for deres kunder, som efterspørger 3D-målerapporter for produkterne. Inden SFM tog Creaforms MetraSCAN i brug, var 3D-scanning, herunder kvalitetskontrol, outsourcet. I Letland er der dog mangel på højkvalitets 3D-scanningsservice, og det betød desværre, at de leverede målerapporter ofte ikke blev godkendt og accepteret af SFM eller kunderne. Så SFM efterspurgte en måde, hvorpå de selv kunne sikre højkvalitets dimensionskontrol og rapportering.

SFM havde ét hovedkriterie for valget af scanningsværktøj – nemlig dets scanningsnøjagtighed. Og her fandt de ud af, at kun Creaform 3D kunne levere udstyr af den kvalitet. Men det var ikke alt. For udover en meget præcise dimensionskontrol var scanningshastigheden på Creaforms udstyr også en ekstra fordel, sammenlignet med andre overvejede muligheder

Hos SFM frygtede de først for implementeringen, fordi de aldrig før havde arbejdet med denne type udstyr. Men det viste sig, at det ikke var så slemt som frygtet. De fik nemlig god hjælp og support af Creaform-repræsentanter og undervisningsvideoer. På den måde fik SFM hurtige og fuldstændige svar på tekniske spørgsmål om scanning, tekniske problemer og udarbejdelse af rapporter.

Ifølge Nauris Jansons, administrerende direktør for SFM, forbedrede Creaforms MetraSCAN og VXelements-software utvivlsomt virksomhedens kvalitetskontrol. Mange dimensioner, som tidligere var problematiske at måle, blev nu tilgængelige og lettere at kontrollere. Derfor blev SFMs data naturligvis mere præcise, hvilket også gav en ekstra sikkerhed i forhold til kvaliteten af ​​produkterne.

Og dernæst fortæller Nauris Jansons, at den største forbedring helt sikkert var, at de hos SFM nu kunne lave kvalitetsrapport, som faktisk matchede strukturer og dimensioner fra kundernes tegninger – endda rapporter af højeste kvalitet. SFM kunne derfor lige pludselig dække hullet i markedet inden for manglen på højkvalitets 3D-scanningsservice. Så selvom scanneren egentlig ikke var købt med henblik på at skabe indtægter, åbnede marked for kvalitetskontrolhjælp sig – og investeringen af MetraSCAN har derfor vist sig at være fuldt ud det værd.

I forbindelse med historien om SFM har Martin Raju, der er Creaforms kontaktperson i Baltikum og direktør for Oldbac, et budskab. For han mener, at lignende virksomheder også vil kunne skabe et investeringsafkast ved at købe en MetraSCAN. Faktisk mener han, hvis man dagligt bruger scanneren, så vil man allerede inden for 3-4 måneder kunne genere et investeringsafkast.​

​MetraSCAN 3D er den mest avancerede 3D-scanner i metrologikvalitet af alle kommercielt tilgængelige alternativer på markedet. Og det er den bl.a. på grund af dens udvidelige målevolumen, utrolig målehastighed, høje nøjagtigheder i produktionsmiljøer og overlegne muligheder for komplekse materialer. MetraSCAN 3D-scanneren kræver ingen stive armaturer. Derfor giver den en målenøjagtighed på butiksgulvet, der er ufølsom over for ustabilitet – selv under barske forhold.

  • Nøjagtighed: 0,025 mm
  • Volumetrisk nøjagtighed: 0,064 mm
  • Pålidelige accepttests:
  • Baseret på VDI/VDE 2634 Part 3 standard
  • ISO 17025 akkrediteret laboratorium
  • Nøjagtighed på butiksgulvet med dynamisk reference
  • ​Målenøjagtighed ufølsom over for miljømæssige påvirkninger
  • ​Høj opløsning
  • Måler alle typer komplekse og meget detaljerede dele

Tak til Oldbac for at dele denne artikel med os i Kvejborg ApS.

Det oprindelige blogindlæg er skrevet af Creaform og kan findes her.

Dato
24. februar 2023
Del opslag