Telefon: 40 72 16 87

E-mail: info@kvejborg.dk

3D opmåling af skibsskrue​

​Kvejborg Aps var i november 2014 en tur i Istanbul for at scanne en skibsskrue for MAN Turbo & Diesel Frederikshavn.

Torsdag d. 6. november modtog Kvejborg Aps et telefon opkald fra MAN Turbo & Diesel. Et havereret skib var lagt i Tørdok, og MAN Turbo & Dielsel har i denne forbindelse mulighed for at få adgang til skruerne.

Det er MAN Turbo & Diesels Retrofit-afdeling der har interesse i dette. Retrofil vil sige, at de tilpasser nye optimerede skrueblade på allerede eksisterende aksler.

Nye optimerede skrueblade kan reducere skibets brændstofforbrug væsentligt. Dermed opnår man en besparelse og skibet bliver mere milijøvenligt.

Scanning skulle foregå i Istanbul den kommende mandag

Kvejborg Aps tog den lille kuffert med Handy​Scan700 fra Creaform under armen og tog flyveren søndag eftermiddag. Allerede et døgn senere var alle data fra hub og skrueblade scannet ind og digitaliseret i computeren med en nøjagtigned på 0,04mm.

Ved hjælp af denne metode spares en masse tid. Og der er sikkerhed for, at næste gang skibet er i dok, så passer de nye blade på skibet og optimeringen er i top. Pitch på bladene er samtidig også registreret digitalt, så alle data er tilgængelige fra computeren i Frederikshavn.

​Vores kunder omfatter bl.a.:

Kvejborg ApS
CVR: 35387579

​Telefon: 40 72 16 87

Algade 31, Koldby, 7752 Snedsted 

Sociale medier​