​Plast-firma reducerer procestiden med 50% med 3D-scanning

Blowtech-gruppen er en skandinavisk industrikoncern med to ens industrianlæg, et i Norge og et i Sverige. Koncernen har specialiseret sig i opblæsning af plast. Opblæsning af plast fungerer efter samme principper som glasblæsning, men med industriel præcision.
Teknikken kan opdeles i to områder: teknisk formgivning og emballage-forme. Det er meget praktisk anvendeligt, især ved fremstilling af polymerprodukter med komplekse former. Eksempler på opblæste produkter spænder fra den helt enkle shampooflaske til luftkanaler, der bruges i køretøjer.

Behov for en ny metrologiløsning

I 2020 besluttede Blowtech i Sverige at investere i en HandySCAN 3D fra Creaform, som er repræsenteret i Skandinavien af MLT Maskin & Laserteknik AB. Målet var at få et lille håndholdt værktøj til hurtigt at udføre inspektioner og målinger forskellige steder. Målehastigheden, opnåelse af resultater på kort tid og ønsket om at bruge banebrydende teknologi var nøglefaktorerne for at vælge en 3D måleløsning.

Før HandySCAN 3D havde virksomheden kun to muligheder for at udføre inspektioner:

1. Send delene til deres søsterselskab i Norge
2. Send delene til en ekstern servicepartner

Begge muligheder var langt fra ideelle, da de begge var virkelig tidskrævende; måleprocessen kan tage flere uger på grund af forsendelse og leveringstid.

Fordele og udbytte ved 3D-scanning

Processen med opblæsning kræver typisk flere gentagelser for at finjustere fremstillingsprocessen. Plastmateriale krymper under afkøling, og det ændrer emnets form. Det kan tage flere timer for materialet at sætte sig, inden den endelige form er kendt. For hver ændring skal Blowtech kende virkningen på den sidste del efter afkøling. Først derefter kan maskinindstillingerne justeres.

Med anvendelsen af en 3D-scanner realiseres hver proces meget hurtigere.


Nu produceres og køles et plastik-emne, der derefter scannes med HandySCAN 3D og sammenlignes med kundens tegninger. Hvis det er nødvendigt, kan produktionsmaskinens parametre justeres med det samme. Det næste emne produceres derefter hurtigt, og processen gennemgås igen for at få et klart billede af, hvordan justeringerne påvirkede emnet. Denne proces kan vare i flere dage.


Før anskaffelsen af den bærbare 3D-scanner, kunne denne proces dog tage flere uger at gennemføre, da Blowtech var nødt til at sende emnerne til en ekstern udbyder til måling.

Med hensyn til ROI blev tiden fra start og frem til justering af processen reduceret med omkring 50 %, og omkostningerne til eksterne målinger faldt også.

Implementeringen af 3D-scanningsteknologien var let, og for at sikre en perfekt håndteringsproces opdelte Blowtech brugerne i to grupper: en gruppe med ansvar for selve scanningen, og en gruppe der har ansvar for den efterfølgende evaluering. Virksomheden nævner, at det er utroligt nemt at undervise nye brugere, da alle sætter pris på den moderne, avancerede og let tilgængelige teknologi.

​Vores kunder omfatter bl.a.:

Book en demonstration

Indrømmet - vi er lidt nogle nørder, når det kommer til 3D-scanning.

Det er mest fordi, vi synes, det er så smart og har uanede anvendelsesmuligheder.

Og det vil vi rigtig gerne vise dig - helt uforpligtende !

Hvis du derfor er blevet lidt nysgerrig på mulighederne, så send os en besked her i formularen til højre. Så vender vi tilbage typisk inden for 1 hverdag.

De bedste hilsner

Jacob Dørr Sørensen

CEO

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kvejborg ApS

Algade 31, Koldby

7752 Snedsted

CVR: 35387579

Ring til os på:

+ 45 4072 1687

Mail til os på:

info@kvejborg.dk

•  Nyheder

​•  Om os

•  Kontakt

•  Følg os på  linkedin-white