Skip to main content

Store og komplekse emner krævede en ny løsning

Ferrodan er et moderne jernstøberi, der skaber de individuelle løsninger baseret på dokumenterede kvalitetsstandarder. Hos Ferrodan ønsker de at levere unikke og skræddersyede løsninger til deres kunder. Og derfor er de fleksible i deres arbejde, så de hurtigt kan skifte fra store modelserier til enkelte, små serier.

Træt af flaskehalsproblemet

De emner, som Ferrodan fremstiller for deres kunder, bliver enten større og større eller mere komplekse. Og det skaber bl.a. problemer, når emnerne skal igennem en kvalitetskontrol.

Indtil nu har de gjort brug af en CMM-maskine. Den skaber dog dels et flaskehalsproblem, og dels kan de helt store emner ikke være i den. Alt dette gør, at det er tidskrævende og omstændigt at udføre kvalitetskontrol.

Ferrodan havde derfor brug for et nyt måleværktøj. Og her nævner Jan Nygård Poulsen, PTQ hos Ferrodan, at de gerne ville have en 3D-scanner, da den både er hurtigere og kan fange langt flere konturer på de specielle geometrier, som de arbejder med.

“Vi har fået det support, som vi skulle bruge, og vi læner os opad det, der blev foreslået – og det viste sig jo egentlig at holde stik.”

Jan Nygård Poulsen, PTQ hos Ferrodan

Troværdig vejledning og forståelse af behov

Jan fortæller, at valget af scanner skete på baggrund af en snak frem og tilbage med Kvejborg. Og i den forbindelse var Jacob, CEO, og Thomas, måleteknikker, forbi for at høre om deres ønsker og behov, ligesom de også demonstrerede forskellige 3D-scannere.

Ud fra det Jan fortalte om Ferrodans udfordringer, anbefalede Jacob og Thomas HandySCAN 307 Elite og 3D-softwareprogrammet VXinspect Elite.

Dermed valgte de hos Ferrodan at læne sig op ad denne anbefaling, og kort tid efter havde de scanneren og var klar til at komme på oplæringskursus hos Kvejborg.

HandySCAN 307 Elite

Opgaverne er gjort langt nemmere rent måleteknisk

Ifølge Jan oplever de hos Ferrodan slet ikke kvalitetsprocessen som værende lige så tidskrævende eller omstændig. Alt sammen takket være deres nyindkøbte HandySCAn 307 Elite. For med den går kontrollen hurtigt, fordi den her erstatter og letter presset på deres CMM-målemaskine.

Dernæst fortæller Jan også, at de med softwareprogrammet VXinspect Elite i dag får nogle rigtig gode og fyldestgørende målerapporter. Disse omfatter såvel rapporter til kunder som rapporter til deres egen kvalitetsarbejde.

Og derudover tror Jan også på, at de på sigt også kan bruge det nye udstyr til at forebygge og vedligeholde deres eget modeludstyr.

Jan Nygård Poulsen, PTQ hos Ferrodan

“Efter oplæringskurset har vi løbende været i kontakt med Thomas, hvis der var noget trouble shooting, vi skulle igennem. Og han har også været god til at følge op på, om vi er kommet i mål med det, vi snakkede om.