Skip to main content

Digital transformation: Fra papir og kul til effektiv 3D-scanning

Energinets fornemste opgave er at sikre, at hele Danmark får el og gas. Det gør de blandt andet ved at kontrollere alle de mange tusind meter rør, der ligger i jorden rundt omkring i hele landet, for korrosion så hurtigt og nøjagtigt som muligt.

Et projekt uden ende

Hos Energinet har de til opgave løbende at tjekke, at der ikke sker skade på rør under jorden, så vi alle sammen fortsat have adgang til el og gas. Udfordringen er dog, at der er mange tusinde meter af rør. Og indtil nu har de udført disse opgaver manuelt med papir, kul og mikrometerskrue.

Med de mange tusinde meter af underjordiske rør, er dette en meget tidskrævende opgave. Energinet ønskede derfor at finde en løsning, som var hurtigere og mere effektiv.

Revolutionerende rørkontrol

Energinet har købt og investeret i 3D-scanneren HandySCAN SILVER og softwaren Pipecheck. Begge fra canadiske Creaform. Det effektive og nøjagtige udstyr skal bruges til at udføre kontrol af korrosion på de mange tusinde meter rør, der ligger gemt under jordens overflade.

De tjekker for at holde det sikkert for os alle sammen – både så der ikke sker skader, men også så vi fortsat har et stabilt el- og gasnet.