Skip to main content

Fra tidsspild til strømlinet og effektiviseret produktion

Hos Fiberline er de specialister inden for glasfiberprofiler og er en verdensførende producent af glas- og kulfiberprofiler. Fiberline A/S’ produkter anvendes primært inden for tre sektorer: vindmøller, vinduer samt facader og konstruktionsprofiler.

Udstyret påvirkede produktionen

Fiberline stod tidligere overfor en udfordring, når de skulle opmåle kompositprofiler. Før brugte de nemlig en manuel målestation til at kontrollere krumningen på disse.

Selve løsningen fungerede egentlig fint, men havde desværre tendens til at sænke produktionen. Det skyldtes, at arbejdet var stationært, og derfor måtte de skære prøvestykker fra produktionslinjen.

Og af den grund ønskede de hos Fiberline at finde en løsning til opmåling. Denne skulle således gøre det nemmere og hurtigere at måle profilernes krumning, mens de er i kontinuerlig produktion.

“HandySCAN 3D var det mest nøjagtige system på markedet, og det var nemt at bruge. Vi har mange forskellige operatører, der bruger udstyret, så det var vigtigt, at det var nemt for dem, og at systemet ikke var operatørafhængigt. 3D-scanneren bruges på værkstedet af fem forskellige teams af operatører (over en uge). Produktionen kører 24/7.”

Kristine Lund, Produktionsteknologiingeniør hos Fiberline A/S

Hurtig reaktion og mindre spildtid

Fiberline skal i dag ikke længere skære prøvestykker til målinger, og det har resulteret i, at de sparer penge og øger produktionsydelsen. Alt sammen takket være deres investering i  HandySCAN SILVER.

Fiberline skal i dag ikke længere skære prøvestykker til målinger, og det har resulteret i, at de både sparer penge og øger produktionsydelsen. Alt sammen takket være deres investering i HandySCAN SILVER.

I praksis betyder det, at de har mindsket den manuelle dokumentation. For med 3D-scanneren og det tilhørende 3D-software, VXelements, gemmes og dokumenteres alle data nu automatisk. Altså foregår opmålingerne nu in-line, og Fiberlines medarbejdere kan nu reagere med det samme, hvis de ser nogle uoverensstemmelser i resultaterne.