Skip to main content

Outsourcing af produktion krævede ny kvalitetsproces

HARDI er en international koncern, som er specialiseret i at lave løsninger til plantebeskyttelse. I deres sortiment af kvalitetsprodukter, finder du derfor produkter, som garanterer slutbrugeren en effektiv, punktlig og nøjagtig anvendelse af plantebeskyttelsesmidler.

Ny proces, nyt værktøj

Hos HARDI havde de et ønske om at outsource produktionen af stålkomponenter. Og derfor havde de et behov for at kunne kvalitetskontrollere de færdigsvejsede komponenter, som de får hjem fra deres underleverandører.

Med deres nuværende løsning ville det både være enormt tungt, tidskrævende og indebære store usikkerheder. Det skyldes at mange af HARDIs konstruktioner har relative små tolerancer, og man  vil derfor ikke kunne opmåle disse med fx en tommestok eller en lineal uden at risikere store unøjagtigheder. 

HARDI manglede derfor et hurtigt og særdeles nøjagtigt værktøj, så de fremmedrettet kunne kontrollere de emner, de får hjem.

“I hele den her kvalitets-outsourcingsproces, der er Metra-scanneren et essentielt værktøj for os.”

Kent Zibrandtsen

En løsning i en klasse for sig

Herefter begyndte de hos HARDI at undersøge, hvilket udstyr, der ville kunne løse deres kommende udfordring. Og her faldt de for MetraSCAN fra canadiske Creaform. Selv siger Kent Zibrandtsen, at han ikke har set et tilnærmelsesvis tilsvarende produkt på markedet. For ifølge ham er MetraSCAN bare en klasse for sig selv, når det kommer til håndholdte 3D-laserscannere.

MetraSCAN er en 3D-laserscanner er det ikke nødvendigt at gøre brug af referencepunkter. I stedet medfølger der en tracker, som gør op for disse punkter. Dermed er MetraSCAN bl.a. særlig god, hvis man ligesom HARDI skal scanne emner på helt op til 8 meter i længden.

Trackeren gør, at der dannes et virtuel rum på op til 16 m3, hvor 3D-scanneren i de fleste tilfælde kan bevæge sig frit rundt. Inden for dette rum kan der desuden probe-måles for hurtig punktmåling.

Guld-filen gør kontrollen enkel

Efter de hos HARDI har fået deres MetraSCAN hjem, kan Kent fortælle, at den passer til deres behov. Nu kan de nemlig kontrollere de emner, de får hjem fra deres underleverandører.

For at kunne kontrollere de hjemkommende emner, har de lavet en ‘guld’-fil. Denne har de lavet ved at scanne et af de emner, de selv har produceret. De ved derfor, at denne fil overholder diverse tolerancer, og krav. Fremover vil de hos HARDI så kunne sammenligne emnerne fra deres underleverandører med denne guld-fil. 

Status er, at de hos HARDI har fået scannet rigtig mange emner. Det gælder både små emner og emner på helt op til 8 emner. De er meget fortrøstningsfulde, og nu glæder de sig til at begynde at kontrollere de emner, de får hjem. Dermed kan de nemt via guld-filen kontrollere, at det nye emne er, som det skal være.

Kursus i sommeren 2022

“Sørens viden og evne til at demonstrere klædte os ret godt på i forhold til, hvad vi kunne forvente, og hvad vi har fået.  Derudover har Thomas’ undervisning været rigtig god og har klædt os på til at skulle hjem og bruge scanner og software. Efter vi er kommet hjem har der ikke været de store overraskelser, og jeg er ret imponeret over, hvor lidt vi egentlig er i kontakt med jer, fordi det bare spiller.”