Skip to main content

Fremstilling af nye produkter og forbedret time-to-market

Johannes Pedersen A/S er en familieejet virksomhed, der producerer resvervedele til eftermarkedets klassiske biler – primært til Porsche og Volks Wagen. Derudover fremstiller og renoverer de også komponenter og dele til togbranchen.

Når den originale tegning er væk

Hos Johs. Pedersen stod de overfor en stor udfordring. For tegningerne på de originale reservedele til eftermarkedets klassiske biler er i dag enten mangelfulde eller ikkeeksisterende.

Som reservedelsproducent var dette naturligvis et stort problem, da det skabte problemer med indhente data på reservedelene, så de vil kunne genproduceres. Ind til da havde de hos Johs. Pedersen målt de originale dele manuelt, hvilket indebar en vis unøjagtighed, ligesom det også var besværligt at måle mere komplekse reservedele på denne måde.

De manglede derfor et måleværktøj til reverse engineering, som kunne gøre det nemmere for dem at måle, tegne og genskabe gamle reservedele.

“Når man har nogle komponenter af meget gammel dato, hvor tegningsgrundlaget er mangelfuldt, der er 3D-scanning eller 3D-opmåling en kæmpe fordel”

Jesper Knudsen, PTA Chef hos Johs. Pedersen

Værktøjet de havde manglet

Da de hos Johs. Pedersen skulle finde dette nye måleværktøj, undersøgte de naturligvis markedet. Her stødte de på Kvejborg, og vi introducerede dem til 3D-scanning.

Til en start fik Johs. Pedersen Kvejborg til scanne nogle af deres originale reservedele. Men hurtigt så de, at det var en teknologi og et værktøj, som de manglede i deres eget værksted.

Gennem en dialog med Kvejborg endte de med at investere i en MetraSCAN 750 Elite og HandyPROBE. Derudover tilkøbte de også 3D-softwaren VXmodel, som særligt egner sig til reverse engineering.

Svømmer i nye produkter

Johs. Pedersen kan nu scanne gamle reservedele og derved opsamle data om deles former og geometrier. Herefter renser og efter behandler de scannet, så dette kan bruges til at printe og producere nye og tilsvarende reservedele.

Det betyder, at de har kunne øge antallet af nye produkter fra 10 til 60 på blot 2 år. Men det stopper ikke her.

For de har hos Johs. Pedersen også opdaget en række af andre arbejdsområder, hvor deres MetraSCAN ligeledes kan bidrage. I dag bruger de også deres MetraSCAN til kvalitetskontrol, ligesom de også bruger den til at scanne og renoverer værktøj, hvis det går i stykker.

Jesper Knudsen, PTA Chef hos Johs. Pedersen

“Det som vi oplever gang på gang med teknologi, det er, at lige så snart vi får det i huset, så finder man ud af, hvad det rigtig kan”