​Sammen med Kvejborg Aps' hollandske samarbejdspartner, Nico Velzel fra Geopoints, blev to 13 meter lange flyvinger 3D-scannet i Bergen Op Zoom, Holland.

De to vingers overflader blev hver især først scannet med Ha​ndyScan 700.

For at bevare den højest mulige nøjagtighed over de store afstande, blev de 2 vingers referencer registreret ved hjælp af såkaldt fotoparametrisk opmåling og longrange-scanning. Longrange-scanningen blev foretaget med Faro 3D lasersca​nneren.

Den fotoparametriske opmåling foregik med Aicon's DPA MoveInspect Technology, der går ud på at tage billeder af nogle unikke targets og scale bars, der er klistret på flyet. Dette gøres med et specielt digitalkamera, der sender billederne trådløst til en computer, med det samme de bliver taget. Da disse targets er unikke, kan computeren sammensætte billederne, der er taget fra forskellige vinkler, og dermed skabe et 3D billede af objektet man ønsker at opmåle.

Flyproducenten Fokker havde bestilt scanningen, for bedre at kunne forske i at skabe effektive flyvinger i fremtiden. Med mere effektive flyvinger, bruger flyet mindre brændstof, hvilket efterfølgende kan skabe en masse fordele, såsom lettere, billigere og mere miljøvenlig flyvning.

De 13 meter lange vinger blev scannet ind til den ønskede nøjagtighed på under 1 mm.

​Vores kunder omfatter bl.a.:

Book en demonstration

Indrømmet - vi er lidt nogle nørder, når det kommer til 3D-scanning.

Det er mest fordi, vi synes, det er så smart og har uanede anvendelsesmuligheder.

Og det vil vi rigtig gerne vise dig - helt uforpligtende !

Hvis du derfor er blevet lidt nysgerrig på mulighederne, så send os en besked her i formularen til højre. Så vender vi tilbage typisk inden for 1 hverdag.

De bedste hilsner

Jacob Dørr Sørensen

CEO

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kvejborg ApS

Algade 31, Koldby

7752 Snedsted

CVR: 35387579

Ring til os på:

+ 45 4072 1687

Mail til os på:

info@kvejborg.dk

•  Nyheder

​•  Om os

•  Kontakt

•  Følg os på  linkedin-white