Man Diesel & Turbo skyder genvej med 3D laser-opmåling

​MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn har investeret i ny teknologi fra Kvejborg ApS, der skal ændre og fremskynde deres arbejdsproces.


Det er topmodellen indenfor håndholdt 3D-scanning, HandySc​an 700, der skal hjælpe MAN Diesel & Turbo Frederikshavn til en mere produktiv arbejdsgang.


Firmaet specialicerer sig bl.a. i retrofitting af skibsskruer. Retrofit vil sige, at de tilpasser nye optimerede skrueblade på allerede eksisterende aksler. Hidtil har man været nødt til at få skibene op i tørdok for at kunne begynde processen.


Men i fremtiden vil man kunne scanne skibene, når de alligevel er oppe til service. Næste gang skibet er i dok, kan man producere nye blade til skibet allerede inden det kommer op, ud fra den tidligere scanning. Pitch på bladene er samtidig også registreret, og alle data lagres som digital dokumentation.


Flere anvendelsesområder

Udover dokumentationen og opmålingerner til retrofit, vil scanneren også blive brugt til kvalitetskontrol. Her vil et hurtigt scan af et propel-blad kunne afsløre eventuelle fejl, hvis man sammenligner med bladets originale CAD-fil.


Hvis du vil vide mere om, hvad 3D opmåling og scanning kan gøre for dig, så kontakt Kvejborg ApS

​Vores kunder omfatter bl.a.:

Kvejborg ApS
CVR: 35387579

​Telefon: 40 72 16 87

Algade 31, Koldby, 7752 Snedsted 

Sociale medier​