Skip to main content

FAQ

Har du et spørgsmål? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har her samlet alle de mest stillede spørgsmål. Så forhåbentlig finder du et svar her – hvis ikke, så er du altid mere end velkommen til at kontakte os på enten 40 72 16 87 eller info@kvejborg.dk.

Hvad er 3D scanning?

Det er en proces, hvor man indsamler data om et fysisk emne. Altså er man interesseret i at vide mere om emnets form, geometri og tekstur. Herefter kan man så bruge dette data til at bygge 3D modeller digitalt.

Hvad er en 3D model?

Ud fra en 3D scanning kan du lave en digital 3D-model. En sådan model er opbygget af geometriske prøver, der er indsamlet fra emnets overflade. Ud fra alle disse punkter kan man så rekonstruerer det fysiske emnes form, geometri og tekstur.

Hvad gør en 3D scanner?

3D-scannere er et måleværktøj, som indsamler informationer om et emnes form, geometri og tekstur. Og ud fra den indsamlede data kan man så opbygge 3D-modeller.

Hvor nøjagtig er en håndholdt 3D scanner?

Nøjagtigheden afhænger af, hvilken håndholdt 3D-scanner du vælger. Vores mest præcise scanner kan måle med en nøjagtighed på 12 microns / 0,012 mm. Og derudover har vi scannere, som kan måle med en nøjagtighed på mellem 25-50 microns / 0,050 mm.

Hvad koster en håndholdt 3D scanner?

Som tommelfingerregel skal du regne med, at et professionelt 3D-måleudstyr koster fra ca. 150.00 kr. og så op til 750.000 kr. Men prisen afhænger helt og holdent af dit behov for nøjagtighed og hastighed.

Vi oplever dog ofte, at prisen bliver sekundær, når der sammenlignes med andre målemetoder. I forbindelse med f.eks. opmåling af dobbeltkrumme overflader, der nærmest er umulige ved traditionel opmåling – og derudover er det enormt tidskrævende med en målemaskine.

Med 3D-scanning kan opmålingen klares meget hurtigt. Dermed kan din investering hurtig være tjent hjem.

Hvad koster en demonstration?

Vores demonstrationer er gratis – så enkelt er det.

Er en demonstration bindende?

Når du book en demonstration, så er du på INGEN måder bundet eller tvunget til købe noget. Det er helt og aldeles uforpligtende. 

Så finder du efter demonstrationen ud af, at 3D-scanningen ikke er noget for dig, så er du helt fri til at takke nej til et opfølgende tilbud.

Udvikler I selv måleudstyr?

Nej, det gør vi ikke. Vi er ‘blot’ de danske eneforhandlere af Creaform og APIs laserscannere. 

Du kan læse mere om vores måleudstyr her.

Sælger I kun 3D scannere?

Nej, vi sælger ikke kun 3D-scannere.

Vi ved godt, at det ikke altid kan betale sig at købe en scanner – men derfor kan der godt være et behov for at få noget scannet. Og af den grund udfører vi også scanningsopgaver i såvel Danmark som udlandet.

Du kan trygt låne en af vores teknikkere til 3D-scanning og den efterfølgende databehandling.

Er du interesseret, kan du læse mere her.

Hjælper I med vejledning og oplæring?

Ja, det gør vi!

For os er det vigtigt, at du kommer godt fra start. For hverken du eller vi er interesserede i, at dit nyindkøbte udstyr skal samle støv i hjørnet.

Så nær du køber 3D-måleudstyr hos os, anbefaler vi altid, at du tilkøber et af vores kurser. 

Kurset består af en blanding af teori og praktiske opgaver. Altsammen så du og dine kollegaer bliver fortrolige med jeres nye udstyr – og dermed kan tjene investeringen ind igen.

Hvor er scannerne udviklet og produceret?

Det udstyr vi sælger er alt sammen produceret i enten Nordamerika eller Europa.

Kan en håndholdt 3D scanner erstatte en CMM-målemaskine?

Det korte svar er: både ja og nej. Og det afhænger af, hvilken nøjagtighed du har brug for.

Traditionelle målemaskiner er stadigvæk de mest præcise måleværktøjer, og kræver din opmåling en meget høj præcision og nøjagtighed, så er den du skal bruge.

Men til alle andre typer af måleopgaver, kan du med fordel bruge en håndholdt 3D-scanner. De er både præcise og fleksible, og så er de langt hurtigere end en målemaskine.

Du kan læse mere om målemaskiner og håndholdte 3D-scannere lige her.

Kan jeg bytte min gamle scanner?

Ja, det kan du! 

Du købte måske for nogle år siden en 3D-scanner til en type opgaver – men sidenhen har jeres behov og opgaver ændret sig. Frygt ej. For du kan nemlig ombytte din gamle scanner (uanset producent) til rabat på en ny 3D-scanner fra Creaform.

Det er længe siden første kursus, kan I hjælpe?

Ja, selvfølgelig kan vi det!

Mangler jeres nye medarbejdere viden om jeres 3D-scanner, så hjælper vi gerne. Vi tilbyder nemlig oplæringskurser til såvel nye som gamle kunder. Alt sammen så jeres indkøbte udstyr ikke kommer til at samle støv.

Får du nye medarbejdere, skal du derfor ikke frygte for oplæring. Den tager vi os af, så dine nye medarbejdere hurtigt og sikkert komme i gang med de nye 3D-scanningsopgaver.

Hos Kvejborg ApS tror vi ikke på halve løsninger, og derfor er vi med vores kunder hele vejen